Etusivu > Ammattilaiset, Yhteiskunta > Näkymätön ammattikunta

Näkymätön ammattikunta

Brittikollegan blogissa kiinnitettiin huomiota asiakirja-ammattilaisten näkymättömyyteen. On ammatteja, jotka huomataan vasta jonkin mennessä pieleen. Asiakirjahallintoa ei huomata edes silloin. Kun Iso-Britannian viranomaiset kadottivat 25 miljoonan ihmisen nimet, osoitteet, syntymäajat, sosiaaliturvatunnukset ja tilinumerot, asiakirjahallintoa ei mainittu uutisissa kertaakaan. Sama koskee tuoreita tapahtumia Kuopiossa: asiakirjahallinnon tasoa ei syytetä eikä sen nostamista pidetä ratkaisuna. Eikä keneltäkään ammattilaiselta kysytä yhtään mitään.

On tietysti ikävä huudella, että nämä asiat liittyvät asiakirjahallintoon. Siinä on oman pesän likaamisen maku. Se syyllistää alan ammattilaisia. Heillä ei usein ole osallisuutta tapahtumiin eikä aina edes mahdollisuuksia vaikuttaa niihin.

Mutta eikö olisi hienoa ja paikallaan, jos esimerkiksi tämän toisen kuopiolaisuutisen yhteydessä Saunalahden asiakirjahallinnosta vastaava antaisi lausunnon siitä, mikä on mennyt pieleen? Tähän ei koskaan päästä niin kauan kun vain onnistumiset halutaan ottaa ammattilaisten kontolle. Jos asiakirjojen asianmukaisella käsittelyllä on jotain tekemistä asiakirjahallinnon kanssa, sitä on myös muulla. Ei voida assosioitua vain hyviin asioihin, niin katkeraa kalkkia kuin se tuokin juotavaksi.

  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: