Etusivu > Sähköiset > Tarttis tehrä jotain

Tarttis tehrä jotain

Tapahtui viikonloppuna: olen häissä vieraana. Juttelen uuden ihmisen kanssa. Jossain vaiheessa puhe kääntyy siihen, mitä kukin tekee työkseen. Kerron olevani digitaalisen asianhallinnan yliassistentti. Toinen ei sano tähän mitään ja puhellaan tovi muusta. Vähän myöhemmin hän palaa aiheeseen ja kertoo, että heidän organisaatioonsa on äskettäin hankittu sähköinen asiakirjajärjestelmä: yhden asiakirjan laatiminen vie aikaa 11 minuuttia.

Tämä tuntuu nousevan yhä useammin ongelmaksi nykyisin. Näin saadaan sähköiselle arkistoinnille huono maine. Kuvittelisin, että pelkästään käyttöliittymien paremmalla suunnittelulla voitaisiin järjestelmistä tehdä käyttäjäystävällisempiä. Ehkä osa onkin jo sitä.

Mainokset
Kategoriat:Sähköiset
  1. Sari Mäkinen
    torstai 21.8.2008 9:28

    Asiakirjahallinnon järjestelmien kyseenalainen maine lienee tuttua monessa virastossa ja organisaatiossa. Kysymys ratkaisuineen on monipolvinen. Kun järjestelmätoimittajat on vihdoin saatu ottamaan todesta asiakirjahallinnon ja lainsäädännön vaatimukset, on saatu aikaiseksi järjestelmiä, jossa käytettävyys on uhrattu tietoturvallisuuden ja lainsäädännön vaatimusten alttarille. Käytettävyyttä on tutkittu pitkään yliopistoissa, ja se on alue, joka ulottuu hissinnappuloista sähköisiin arkistoihin. Aina jossain joutuu tinkimään, mutta tässä asiassa arkistoammattilaiset kyllä kaivavat maata altaan, kun käyttäjät laskevat sitä, kuinka monta näppäystä vaatii ennen kuin edes pääsee laatimaan asiakirjaa. Olen kuullut puhuttavan yli kolmestakymmenestä…

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: