Etusivu > Sähköiset > Baileyn kirjasta

Baileyn kirjasta

Steve Baileyn kirja ”Managing the Crowd” on kiinnostava, koska siinä yritetään rehellisesti katsoa nykytilannetta asiakirjahallinnon näkökulmasta. Vaikkei olisi samaa mieltä, tällainen tinkimättömyys on harvinaista ja ansaitsee huomiota.

Sähköpostista Bailey esimerkiksi sanoo, että se osoittaa, millainen kuilu vallitsee asiakirjahallinnon toimintaperiaatteiden ja todellisuuden välillä. Käyttäjille kerrotaan kärkkäästi sähköpostiviestienkin saattavan olla asiakirjoja. Ehdotettu toimintatapa on yleensä, että käyttäjät vievät viestit asiankäsittelyjärjestelmään, silloin kun se on tarpeen. Tämä ei Baileyn mukaan lainkaan ota huomioon sähköpostiviestien luonnetta aineistona, viestien päivittäistä määrää tai olemassaolevia rutiineja. Ehdotettu toimintatapa on siis selvästi ”pyöreä ratkaisu neliskulmaiseen ongelmaan” ja se harvoin toimii. Koska se samalla kuitenkin on ns. ratkaisuna yhteensopiva asiakirjahallinnon vallitsevien toimintaperiaatteiden kanssa, sen ajamista jatketaan sokeina sille, ettei tällä ole sähköpostin hallintaan oikeasti mitään vaikutusta.

Onko liian kärjekkäästi sanottu? En osaa päättää. Jonkun pitäisi esitellä kirjaa alan lehdissä. Sen pääaihe on Web 2.0, kuten alaotsikko ”Rethinking records management for the web 2.0 world” kertoo.

Mainokset
Kategoriat:Sähköiset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: