Etusivu > Sekalaista > Säilyttämisestä bisnestä

Säilyttämisestä bisnestä

Kollega lähetti vähän aikaa sitten uutisen Länsi-Savosta ja muuta tietoa Itellan aikeesta perustaa Mikkeliin massadigitointikeskus ja ”paperiarkisto” yhdessä Mikkelin kaupungin ja Mikkelin teknologiakeskus (Miktech) oy:n kanssa. Aiesopimus on nyt allekirjoitettu. Investoinnit eivät vielä ole varmoja, mutta luvassa saattaisi olla useampi kymmenen työpaikkaa. Asiakkaaksi on suunniteltu lähinnä julkista sektoria, mikä on minusta vähän yllättävä veto. Kuten lähettäjä sanoo, ”arkistoaineiston säilytys, digitaalinen tai paperinen, näyttää olevan kiinnostava bisnes”.

Mainokset
Kategoriat:Sekalaista
 1. ar
  keskiviikko 3.9.2008 9:30

  On varmaan hyvä huomioida, ettei varsinainen businessmalli ole vielä lyötylukkoon. Itellahan voi olla vain operaattori Nonprofit Oy:lle, joka siis tarjoaa ko. palvelut julkiselle sektorille. Ehkä tärkeämpää on pohtia, mitä vaikutuksia tällä on? Tietysti huomioimatta sitä tosiasiaa, mitä vaikutuksia voisi muodostua, kun tämä digitointitehdas ja Mikkeliin perustettava kunnallishallinnon (ehkä myös valtionhallinnon) arkistopalvelu saadaan täyteen toimintaan parissa vuodessa..?

 2. osku
  lauantai 6.9.2008 22:16

  Moi,
  on tässä vielä monta mutkaa jota yksinkertaiset businessmiehet eivät ymmärrä. Mutta silti: arkistoPALVELUN tuottaminen voi olla voittoa tuottavaa toimintaa, mutta pitkäaikaissäilyttäminen tuskin koskaan on. Ei se ole sitä edes Chicagon poikien (vrt. Naomi Klein: Tuhokapitalismin nousu) kotimaassa, koska sellaista yritystä, joka pystyisi takaamaan edes 500 vuoden säilyttämisen ja palvelukyvyn ei ole eikä tule. Sinänsähän Itellan pitäisi päättää aikooko se olla maailman tuulien heiluttama pörssiyhtiö vai pysyvyyttä edustava julkisen palvelun organisaatio. Jos se (tai oikeastaan sen päättämättömät pääomistajat – siis me kaikki) päätyisi jälkimmäiseen, voisi siitä tulla hyvä mahdollisuus. Viitaten Pekan seuraavaan blogiin, ehkä siellä Itellassa ja Miktechissä tarvittaisiin vähän historian ymmärrystä.

 3. ar
  maanantai 8.9.2008 14:32

  Historian ymmärrystä tarvitaan todellakin ja erityisesti tulevaisuuden ”historian”. On kuitenkin huomioitava, että todellista ja tehokkaasti toimivaa organisaatiota tämän asian hoitamiseen ei julkisen palvelun mielessä ole.

  Mallia kannattaisi ehkä ottaa tuosta TikeSos-kuviosta (tai ameriikkalaisten adapt-kuviosta), jossa paljon tehdään yliopistojen turvin. Tietysti siinäkin se keskittyy ymmärrykseen ja suunnitteluun, jolloin se oikeassa mittakaavassa – suhteessa käsiteltävään massaa – toteutettava tuotanta jää jonkun muun harteille. Onko Itella tähän oikea peluri, sitä en lähde arvailemaan…

  On hyvä erottaa termit: enterprise content management (ECM) ja long-term preseretion (LTP). näistä ECM:llä tehdään rahaa kokoajan, mutta LTP:llä ei periaatteessa yhtään. Tämä voi johtua siitä, ettei monet yritykset – joilla on siis kyky ostaa palveluita – ymmärrä lakimääräyksien ulottumattomissa olevan LTP:n hyötyjä. Kyse on siis asenteista, jotka pitää ajaa yrityksiin siälle kuin esim. tuotannonohjaus on joskus ajettu.

  Vähän meni ohi aiheesta, mutta menköön…

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: