Etusivu > Sähköiset > Parempi kuin AMS?

Parempi kuin AMS?

Arkistonmuodostussuunnitelmissa on itse ajatuksen lisäksi harvinaista se, missä laajuudessa ne on otettu  kansallisella tasolla käyttöön. Arkistolain (1994/831) 8 §:n pykälän mukaan ”arkistonmuodostajan on määrättävä tehtävien hoidon tuloksena kertyvien asiakirjojen säilytysajat ja -tavat sekä ylläpidettävä niistä arkistonmuodostussuunnitelmaa”.

Tämä on ulkomaalaisten kollegojen mielestä kadehdittavan hyvä ratkaisu.  Tulin tänään kuitenkin ajatelleeksi, että arkistonmuodostussuunnitelman edellyttäminen kaikilta viranomaisilta saattaa jossain tilanteessa muodostua haitaksi. Jos organisaatio itse tai joku muu kehittäisi aivan uuden tavan lähestyä elinkaaren hallinnan problematiikkaa — tavan joka olisi periaatteiltaan toisenlainen kuin AMS, mutta toimivuudeltaan vähintäänkin yhtä hyvä — sitä ei voitaisi julkishallinnossa mielekkäästi kokeilla ja ottaa käyttöön, koska organisaatio ei silloin täyttäisi lain vaatimuksia.

Tämä on kyllä hyvin hypoteettinen ongelma. Ensiksikin laintulkinta saattaa sallia monenlaiset ratkaisut, jolloin ongelmaa ei olisi lainkaan. Toiseksi kukaan ei ole keksinyt elinkaaren hallintaan parempaa keinoa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sellaista voisi olla olemassa. Tietotekniikka avaa koko ajan uusia mahdollisuuksia.

Mainokset
Kategoriat:Sähköiset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: