Etusivu > Asiakirjahallinto > Prosessitietoutta jokamiehelle

Prosessitietoutta jokamiehelle

Törmäsin dokumenttiin nimeltä Personalized Process Knowledge for Every Employee. Se on itse asiassa mainos, joka kauppaa organisaation prosessien hallintaan ja prosesseista tiedottamiseen tarkoitettua tuotetta. Idea on, että organisaation eri ryhmät tarvitsevat erilaista tietoa prosesseista: johtajat yleiskuvan, suunnittelijat yksityiskohtaista faktaa, työntekijät heidän kannaltaan olennaisen nopeasti omaksuttavassa muodossa. Järjestelmästä näkyy, miten prosessi etenee, mitä kunkin työntekijän pitäisi missäkin vaiheessa tehdä, miten prosessiin liittyvät vastuut ja roolit jakaantuvat, mitä tietojärjestelmiä käytetään ja mitä tietoa prosessissa liikkuu. Kukin käyttäjä saa nähdäkseen tiedot siten kuin hänen järjestelmään määritellyt roolinsa ja oikeutensa edellyttävät.

”Hyvä, hyvä” tekee tällä kohtaa mieli huudahtaa. Asiakirjahallinnan näkökulmasta jotain olennaista kuitenkin puuttuu. Prosesseissa syntyvät aineistot ovat melko marginaalisessa osassa eikä niille määritellä käsittelysääntöjä. Lisäksi kuvattava prosessi ei ole asiakirjahallintaprosessi (”tässä vaiheessa dokumentti tulee julkiseksi”) vaan liiketoimintaprosessi (”tässä vaiheessa tilaus lähetetään pääkonttoriin käsiteltäväksi”). Jos meikäläinen AMS-lähestymistapa kuitenkin yhdistettäisiin tähän, tuloksena voisi olla jotain monella tavoin organisaatioille hyödyllistä.

Mainokset
Kategoriat:Asiakirjahallinto
  1. ar
    lauantai 13.12.2008 13:15

    Tuo AMS:n ja liiketoimintaprosessien yhdistäminen olisi hyvä. Nykyään monet kuvaavat näitä erillään ja unohtavat, että molempia hyödyttäisi kuvata ne samalta kantilta. Tämä myös helpottaisi prosessien automatisointia huomatavasti.

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: