Etusivu > Sekalaista > Sanastoja

Sanastoja

Olen kamppaillut sen kanssa, pidänkö linkkilistoja tässä blogissa vai omilla kotisivuilla. Hiljalleen blogi näyttää vievän voiton, koska sen ylläpito on niin paljon helpompaa.  Uuden linkin lisääminen tai vanhan päivittäminen ei vie kuin hetken. Kun nyt sattumalta oli muuten tarvetta käydä alan sanastoja läpi, kokosin linkkilistaan (ohessa) sellaisia, joita vuosien varrella on tullut verkossa vastaan. Siinä on pohjoismaista NAT – Nordisk Arkivterminologi, Yhdysvalloista paikallisen arkistoyhdistyksen Glossary of Archival and Records Terminology, ICAn Dictionary on Archival Terminology (Third Edition), australialaisten asiakirjahallinnon ammattilaisten Glossary ja IIAS:n Multilingual dictionary of archival terminology.

Sanastojen lisäksi lisäsin toisenkin linkkikategorian, jonka nimi on epämääräisesti ”Bibliografioita yms.”. Tässä ryhmässä on toistaiseksi vain linkki SILS-ETD -tietokantaan, jossa on University of North Carolina at Chapel Hillin informaatiotutkimuksen ja kirjastotieteen laitoksen väitöskirjoja ja opinnäytteitä. Joukossa näyttää olevan aika paljon asiakirjahallintaankin liittyviä, joten tämä on paikallaan. Päivitetään tätäkin listaa hiljalleen.

Mainokset
Kategoriat:Sekalaista
  1. Lukija
    torstai 25.12.2008 16:42

    Pidän blogissa olevia linkkilistoja hyvinä. Täältä pääsee kätevästi linkeille samalla kun on lukenut uusimman kirjoituksen.

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: