Etusivu > Asiakirjahallinto > Hyvä Suomi!

Hyvä Suomi!

Australialainen Karen Anderson on nyt Mittuniversitetissä arkistotieteen professorina. Hän kirjoittaa Arkiv, Samhälle och Forskning -lehdessä (2008:2) otsikolla ”Recordkeeping Metadata and Work Process Analysis” ISOn TC46 työryhmän kokouksesta Tukholmassa, jossa mm. Jaana Kilkki oli esitellyt suomalaista AMSia. Anderson referoi esitystä ja toteaa lopuksi, että seulonta perustuu AMSiin [eikä asiakirjojen läpikäymiseen]. Sitten hän lisää

”Pidin tätä erityisen mielenkiintoisena, koska Länsi-Australian lainsäädännössä ainoana Australiassa vaaditaan viranomaisilta asiakirjahallinnan suunnitelmaa (Recordkeeping Plan, RKP), jonka valtion asiakirjakomissio hyväksyy. Tähän päädyttiin oivaltamatta, että Suomi oli tehnyt saman jo 20 vuotta sitten! Lisäksi Länsi-Australiassa ei ole edelleenkään ajatusta tehdä systemaattista toimintaprosessien analyysiä tukemaan RKP:tä. Suomi on nyt kehittämässä eAMSia — Tällä aloitteella suomalaiset ovat maailman asiakirjahallinnan kärjessä sähköisten aineistojen seulonnassa ja hallinnassa”.

Artikkelissa on jälleen kaksi uutta käännöstä AMSille: ”records life cycle management plan” ja ”record keeping plan”. Käytettävä termi on kuitenkin sikäli yhdentekevä, että ilman selitystä sitä ei kuitenkaan ymmärretä — eikä aina selityksen jälkeenkään.

Mainokset
Kategoriat:Asiakirjahallinto
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: