Etusivu > Ajankohtaista > Uudet valtiaat

Uudet valtiaat

Vilkaisin pitkästä aikaa mitä arkistoblogosfäärissä on tekeillä. Steve Bailey on blogissaan edelleen huolestunut asiakirjahallinnon tulevaisuudesta. Nyt Iso-Britannian hallituksen tilaaman raportin vuoksi. Siinä sanotaan suurin piirtein näin: ”Suositamme, että sähköisten asiakirjojen talteenotto olisi kiinteä osa hallinnon tietoteknistä infrastruktuuria eikä siihen lisätty erillinen toiminto.  On nopeasti kehitettävä IT-strategia, jonka avulla asiakirjat syntyvät automaattisesti.”

Baileystä viesti vaikuttaa selvältä. Alan ydintehtäviä, asiakirjojen talteenottoa, hallintaa ja säilyttämistä ei enää nähdä asiakirjahallinnon omiksi vaan ne  ovat yksi tietoteknisisen infrastruktuurin tarjoamista palveluista. Yhteiskunta tarvitsee edelleen asiakirjoja, mutta se ei odota saavansa niitä asiakirjahallinnan ammattilaisilta.  ”Niinpä, hyvät  ammattilaiset, on aika ojentaa asiakirjahallinnon valtikka IT-osaston pomolle ja palata itse papereiden pariin.”

Toinen hajahuomio: Venäjällä nykyhallinto hamuaa kansalaisjärjestön Stalinin vainoista keräämiä tietoja. Ei hyvä merkki sekään.

Kategoriat:Ajankohtaista
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: