Etusivu > Sähköiset > Kansallinen sähköpostiarkisto

Kansallinen sähköpostiarkisto

Huomasin, että Microsoft on kerännyt yhdessä British Libraryn kanssa sähköpostia talteen kuukauden ajalta: kansalaiset saattoivat lähettää kokoelmaan haluamansa viestit ja luokitella ne sopivaan kategoriaan. Nyt kampanja on kauan sitten päättynyt,  se oli toukokuussa 2007. Idea on vähän kuin SKS:n ja yhteistyökumppaneiden helmikuun 2. -keräyksessä: yritetään saada talteen kansakunnan koko kuva tietyltä hetkeltä.

Silmään pistää se, että liikkeellä on kansalliskirjasto, ei kansallisarkisto. Hyvä tietysti, että joku tarttuu toimeen — mutta vahvistaako tämä epäilyt arkistojen vapaaehtoisesta marginalisoitumista: niillä kun on mielessä vain se yksi, viranomaisten asiakirjat ERMS-järjestelmissä.

Kategoriat:Sähköiset
 1. Tapio Onnela
  tiistai 24.2.2009 18:08

  Meilläkin Kansallisarkistolla tulisi olla pysyvä palvelu, jonne kansalaiset saisivat tallentaa kaikki omat sähköpostinsa. Käyttöoikeudet ja salassapitoajat voisi itse määritellä. yksinkertaisella lomakkeella, johon pitäisi täyttää perustiedot itsestään ja sitten vaan dumppaamaan sinne kaikki.

  Mitä muuten Googlen G-mail tekee kuolleiden ihmisten sähköpostitileillä?

 2. Tapio Onnela
  perjantai 27.2.2009 9:32

  Ai niin, tähän liittyen vielä tästä Footnotesta, johon kansa voi itse ladata dokumentteja, oletteko tästä keskustelleet? Kiinnostava ilmiö, voisi toimia Suomessakin:

  Agricolassa aiheesta:
  ”Footnote sisältää tällä hetkellä jo kymmeniä miljoonia dokumentteja ja materiaalin määrä kasvaa jatkuvasti. Erityisesti vanhemmat ihmiset ovat innostuneet käyttämään sivustoa. He lisäävät omia muistojaan, valokuviaan ja dokumenttejaan sekä selailevat palvelua löytääkseen vanhoja tuttujaan tai jo unohtuneita paikkoja tai tapahtumia.”
  Footnote – jatkuvasti kasvava interaktiivinen digitaalinen arkisto (Agricolan uutis- ja keskustelufoorumit)

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: