Etusivu > Tutkimus > Kohtaamisia

Kohtaamisia

Kaksi hahmoa arkistossa

Palaan vielä edellisen merkinnän aiheeseen: ehkä kyse on sittenkin suuren maan ongelmista. Toista suurta maata edustava kirjoittaja (amerikkalainen) nimittäin toteaa, että ”tutkijat pitävät alkuperäislähteiden löytämistä yhtenä tutkimuksen haastavimmista vaiheista”. Kirjoitus on vuodelta 2002, joten se on internetin aikakaudelta, ei kovin vanha.Itse parikymmentä vuotta alalla työskennelleenä en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että asiakirjojen löytäminen olisi Suomessa näin vaikeaa. Mutta onko niin täälläkin? Tutkimusten mukaan arkistoammattilaiset yleensä yliarvioivat käyttäjien osaamista. Käyttäjän kohtaaminen arkistojen ja arkistoammattilaisten kanssa ei ole niin tuskaton kuin ammattilaiset ehkä luulevat.

Mainokset
Kategoriat:Tutkimus
  1. torstai 15.10.2009 13:39

    On siinä omat haasteensa amatööripohjalta. Esimerkiksi kartat ovat muodotuneet omaksi kynnyskysymyksekseni. Piti matkustaa Jyväskylään asti, että sain mapin, josta sai selattua yhden pitäjän karttojen listaa. Ripauksen työlästä.

    Sitten kun niitä listan perusteella tilasi niin osa materiaalista olikin Turun maakunta-arkistossa. Vaikkei minulle annetussa paperiluettelossa ollut siitä mitään jälkeä. Ja vaikka 2/3 samaan maanmittaustoimitukseen liittyvistä asiakirjoista oli Jyväskylässä. Tällaista on maallikon vaikea ymmärtää.

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: