Etusivu > Ajankohtaista > Digiajan arkea ja unelmia

Digiajan arkea ja unelmia

Päivä kului Hämeenlinnassa ITK2010-konferenssissa, jonka otsikkona on ”Digiajan arkea ja unelmia”. ITK on lyhenne sanoista ”interaktiivinen tekniikka koulutuksessa”, joten olin selvästi oman tontin ulkopuolella, vaikkakin laitoksen alueella. Sitä jännittävämpää oli kuunnella esityksiä, joissa lienee parhaimmillaan enemmän kuin häivähdys tulevasta.

Oman alueen kysymyksiin törmää yllättävissä paikoissa. Konferenssin avasi Russell Beale, joka oli paikalla piuhoitse (liekö paikko peruuntuneesta lennosta vai  luonnollinen ilmiö tässä yhteydessä, en tiedä). Hän mainitsi mielenkiintoisena ongelmana sen, että yhteisöllisiin palveluihin kertyy käyttäjien keräämää tietoa, mutta vain väliaikaisesti: miten siihen voitaisiin palata vuosienkin päästä? Selvä arkistokysymys siis, vaikka Beale ei sitä sellaiseksi tunnistanut.

Kategoriat:Ajankohtaista
 1. torstai 22.4.2010 7:34

  ”Hän mainitsi mielenkiintoisena ongelmana sen, että yhteisöllisiin palveluihin kertyy käyttäjien keräämää tietoa, mutta vain väliaikaisesti: miten siihen voitaisiin palata vuosienkin päästä? Selvä arkistokysymys siis, vaikka Beale ei sitä sellaiseksi tunnistanut.”

  Luin tekstisi pari minuuttia sen jälkeen kun olin rss-syötteessäni nähnyt keskustelukommentin ”Kansallisarkisto voisi olla myös kiinnostunut saamaan kokonaisen yhteistön tiedot itselleen. Onko sivustoilla joku vastaava, joka voisi kysyä kiinnostuksesta?” (http://sometu.ning.com/group/sometunorganisointi/forum/topics/ning-muuttuu-kokonaan?)

  Mutta milleköhän arkistolle tämän tyyppinen aineisto parhaiten sopisi? Tarvitaanko digitaalimaailman ”paikallisarkisto”?

 2. tts
  torstai 22.4.2010 18:26

  Kongressin kirjasto saa lahjoituksena kaikki julkiset tweettaukset: http://www.loc.gov/today/pr/2010/10-081.html

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: