Etusivu > Ajankohtaista > Marginaalista

Marginaalista

ITK2010:n  ruokailussa perjantaina törmäsin henkilöön, joka yllättäen osoittautui Informaatikoksi irrallaan (Juha Kämäräinen). Meillä oli siis ITK:n termein flesh meeting.

Juha taitaa olla viides henkilö, johon olen tutustunut ensin netissä, vasta sitten kasvokkain.  Tällainen verkostoituminen ei tietenkään olisi ollut ennen mahdollista. Maailma on muuttunut ja muutos jatkuu.

Viimeisen päivän esitykset jättivät asiakirjahallinnan näkökulmasta hieman ristiriitaisen olon. Maailmassa näyttää olevan yhä enemmän ”muistamispotentiaalia”: kaikesta jää jälki ja ihmisen tarvitsee tehdä yhä vähemmän tuon jäljen jättääkseen. Sensorit laitteissa esimerkiksi keräävät tietoa automaattisesti. Tämän tiedon hallinta ja käyttö pitkällä aikavälillä on merkittävä asia. Uudenlaisia ja yhä ”älykkäämpiä” palveluita ilmaantuu, kun dataa yhdistellään.

Asiakirjahallinta seuraa tätä sivusta. Meillä ei taida olla edes käyttökelpoisia käsitteitä (tarkoitan, että ei liene mielekästä kysyä, mikä on Twitterin tweetin ”provenienssi” tms.). En osaa päättää, onko se edes huono asia. Perustellusti voinee sanoa, ettei tämä ole arkistojen toimintakenttää. Samalla tulee kuitenkin todenneeksi, että asiakirjahallinnan tapa hahmottaa ja hallita informaatiota on yhä enemmän marginaalissa.

Filosofi Johannes Ojansuun päätösluento ”Teknologian utopia ja hyvän elämän taito” oli hyvä. Sen ajatuksiin palaan mielessäni vielä usein.

Mainokset
Kategoriat:Ajankohtaista
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: