Etusivu > Yhteiskunta > Sähköpostin hallinta toimii?

Sähköpostin hallinta toimii?

[picapp align=”none” wrap=”false” link=”term=computer&iid=9683086″ src=”http://view3.picapp.com/pictures.photo/image/9683086/ifa-technology-fair/ifa-technology-fair.jpg?size=500&imageId=9683086″ width=”500″ height=”350″ /]

Ylen teksti-tv:n mukaan presidentinvaaliyhdistys yritti kertoa Vanhaselle sähköpostiviestillä tuen antajista ja tukisummista vuoden 2006 presidentinvaaleissa. Avustaja kieltää koskaan saaneensa listaa.

Poliittisesta kulttuurista en tiedä, mutta asiakirjakulttuuri on selvästi hunningolla. Jos oltaisiin siinä ideaalimaailmassa, johon asiakirja-ammattilaiset kovasti yrittävät meitä sysiä, viesti löytyisi Vanhasen tai kannatusyhdistyksen arkistosta. Lisäksi molempien asiakirjakäytännöt olisivat niin luotettavia, että viestin tai viestiin liittyvien merkintöjen puuttuminen arkistosta antaisi vankan perusteen väittää, ettei tällaista yhteydenpitoa ole ollut. Mutta ilmeisesti kaikki tällainen on täysin irrelevanttia asiassa.

Mainokset
Kategoriat:Yhteiskunta
 1. Humanisti hukassa
  torstai 23.9.2010 13:43

  Asiakirjakulttuuri on koko tässä jupakassa noussut hyvin selvästi esiin. Oikeuskanslerinvirastosta ei ole mm. löytynyt Vanhasen kyselyä mahdollisista jääviyksistään, vaikka ex-pääministeri tällaisen omien sanojensa mukaan on tehnyt. Jälleen kerran hyvä osoitus epävirallisten väylien käytöstä virrallisluonteisissa asioissa, ja mihin se voi pahimmillaan johtaa. Nyt olisi mahdollisesti tulevassa valtakunnanoikeudessa mukavaa käyttöä dokumentontoidulle kyselyille ja ilmoituksille, jotka ovat viuhuneet puhelimitse ja sähköpostitse ohi virallisten kanavien. Vai tiedusteltiinkohan näitä asioita sittenkin tekstiviestillä?

  • perjantai 24.9.2010 14:25

   Hesarissa oli oikaisu tähän uutiseen:

   ”Torstaina 23. syyskuuta sivulla A 10 kerrottiin, että pääministeri Matti Vanhasen erityisavustaja Jukka Ihanus kiistää saaneensa keväällä 2008 listan Vanhasen presidentinvaalitukiyhdistyksen rahoittajista ja heidän lahjoittamistaan summista. Oikea sanamuoto olisi ollut, että Ihanus ei muista saaneensa kyseistä listaa.”

   Ehkä asiakirjakulttuuri ei olekaan niin kuralla kuin uutisesta alunperin sai kuvan.

   • perjantai 24.9.2010 18:10

    Kun asiaa ei pysty tarkastamaan mistään, parantamisen varaa on.

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: