Etusivu > Koulutus, Web2.0 > Suuren savolaisen ehdoilla

Suuren savolaisen ehdoilla

Liikearkistoyhdistyksen 50-vuotisjuhlissa torstaina Tanja Rasila Ylestä totesi netin  olevan ”suuri savolainen”, vastuu on aina vastaanottajalla.  Se on minusta laittamattomasti sanottu. Hänen esityksensä sopi mainiosti täydentämään omaani, joka käsitteli mm. Web 2.0:n haasteita. Mikä osoittaa sen konkreettisemmin kuin kahden pääjohtajan, Reino Paasilinnan ja Mikael Jungnerin, arkistojen vertailu? Paasilinnalle muodostui vielä perinteinen yksityisarkisto, mutta Jungner hoiti yhteiskuntasuhteita sähköisesti sosiaalisessa mediassa, jossa hän puffasi Ylen ohjelmia ja keskusteli ihmisten kanssa. Jos halutaan hahmottaa pääjohtajan toimintaa, tämäkin pitäisi saada talteen. Kysymys kuuluu, miten?

Positiivista tässä on, etten voi katsoa laitoksen koulutusta tuntematta suurta tyydytystä: informaatioalat yhdistettynä interaktiiviseen mediaan, ensi vuoden alusta samassa tieteenalayksikössä tietojenkäsittelytieteen kanssa—eikö tämä ole juuri sitä, mitä tohtori määräisi? Tulevilla ammattilaisilla on hyvä pohja uuden vuosituhannen haasteisiin.

Viittasin seminaarissa Googlen tutkimusjohtajan visioon tammikuun Nature-lehdessä maailmasta vuonna 2020. Vaikka jotkin kohdat kuulostavat ns. ufo-hommilta, visio on syytä ottaa vakavasti, kun sen takana ovat Googlen resurssit ja osoitettu innovointikyky. Google on myös ottamassa askeleita tähän suuntaan, esimerkiksi ostamalla MetaWebin.

Millä tavoin asiakirjahallinta varautuu tähän semanttisen webin maailmaan? Eipä juuri mitenkään. Kunnioittavasti esitänkin alan uudeksi tunnuslauseeksi <sarkasmi>tämän päivän aineistot, huomista varten, eilisen menetelmin</sarkasmi>.

Mainokset
Kategoriat:Koulutus, Web2.0
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: