Etusivu > Web2.0 > Sosiaalinen media ja epäsosiaaliset arkistot

Sosiaalinen media ja epäsosiaaliset arkistot

Picture by Mark Smiciklas (Intersection Consulting)

Ruotsalaiset ovat hyvin ajan hermolla ja eivät ensimmäistä kertaa. Svenska Arkivsamfundet ja sikäläinen ammattiyhdistys (DIK) järjestävät Tukholmassa teemapäivän Sociala medier. Nya sätt att mötas — möjligheter, gränser, framtid. Ensimmäinen reaktioni oli lievä kateellisuus siitä, että ruotsalaiset kollegat saavat omasta joukostaan puhujat tällaiseen aiheeseen. Se helpotti, kun katsoin ohjelmaa tarkemmin: neljä alan sisältä, kolme ulkopuolelta. Meiltäkin löytynee sanottavaa ja kokemuksia; ainakin blogeja ja FB-sivuja on perustettu. Ammatillisesti aihetta tuskin on kaluttu loppuun. Siitä, miten sosiaaliset mediat muuttavat organisaatioiden toimintatapoja tai mahdollisuuksia organisoida tietoa, ei ole edes alettu keskustella, vaikka teemaa on vähän sivuttu Liikearkistoyhdistyksen ja Arkistoyhdistyksen tilaisuuksissa.

Mainokset
Kategoriat:Web2.0
  1. perjantai 8.4.2011 7:28

    Tuo konsultin tekele on mainio kuva, sai ajattelemaan. Se että tekniikka on tässäkin vain jäävuoren huippu, se tulee kuvasta esille, vaikka olenkin kuvaan merkitystä ”pinnan alla” olevista jutuista osittain eri mieltä.

    Useinhan käy niin, että ostetaan ”sosiaalisen median ratkaisu” ja ympätään se olemassaolevaan ilman että tajutaan että toiminnan täytyy muuttua. Ja myös se ratkaisu (= tyypillisesti jonkinlainen karvalakkiversio jonka toiminnallisuudet ovat epärationaalisesti valittuja) voi olla kaikkea muuta kuin järkevä, jos se ei tue noita pinnan alla olevia tärkeitä prosesseja, esimerkiksi monitorointia ja tarkkaan suunnattua osallistamista.

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: