Etusivu > Ontologiat > Punamustavalkea 1918

Punamustavalkea 1918

Luin kesälomalla kirjaa Punamustavalkea – 1918 kuvat, johon on kirjoittanut mm. Ulla-Maija Peltonen SKS:stä. Hyvä kirja, mielelläni hankin kokoelmiin, jos tulee vastaan (nyt lainasin kirjastosta). Vanhat valokuvat ovat hyvin kiinnostavia. Sain ylläolevan kuvan äskettäin sukuseuran kautta. En voi olla arvailematta ajankohtaa ja tilannetta, jossa kuva on (Viipurissa?) otettu. Samanlaisia kuvia on ehkä jossain enemmänkin, niistä vain ei tiedä.

Tästä päästään arkistoihin. ”Punamustavalkeassa” kerrotaan vuoden 1918 valokuvaajista. Monelta on säilynyt kuvia, joissa henkilöt ovat osin tai kokonaan tunnistamattomia. Usien kyse on rintamalle menossa olevista miehistä.

Voisi arvata, että samassa porukassa käytettiin usein samaa valokuvaamoa. Innokas tutkija voisi tällä perusteella löytää kuvien ääreen, jos vain joukko-osaston miehistöluettelon ja kuvakokoelman kuvailutiedot keskustelisivat keskenään. Tämä on ehkä vähän kaukaa haettua, mutta periaatteessa mahdollista. ”Open linked data” tehostaisi myös humanistista tutkimusta. Arkistot ovat siinä kovasti jäljessä kirjastoista ja museoista.

Kategoriat:Ontologiat
  1. sunnuntai 7.8.2011 9:51

    Kiitos erinomaiselta vaikuttavasta kirjavinkistä, ja löytyi kätevästi varattavaksi Helmet-järjestelmästä. Täytyy lukea/katsoa!

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: