Etusivu > Julkaisut > Oikea julkaisufoorumi

Oikea julkaisufoorumi

Tieteellisiä julkaisuja ollaan panemassa arvojärjestykseen. Jatkossa ei ilmeisesti riitä, että julkaisee, tai edes, että julkaisee kansainvälisesti. Myös lehden pitää olla oikea, jotta yksikkö ja yliopisto saavat suorituksesta maksimaalisen taloudellisen hyödyn. Kun nyt netissä olevasta alustavasta julkaisulistasta poimii asiakirjahallinnan erikoisjulkaisut, niiden ranking-lista näyttää seuraavalta (ykkönen on huonoin, kolmonen paras).

American archivist* 0360-9081 1
Archivar* 0003-9500 1
Archivaria* 0318-6954 1
Archives and Manuscripts* 0157-6895 1
Archives and Museum Informatics 1389-0166 1
Journal of Archival Organization 1533-2748 1
Journal of the Society of Archivists* 0037-9816 2
Records Management Journal 0956-5698 1

Vanhat, ammatillisiin yhdistyksiin sidoksissa olevat foorumit (merkitty tässä tähdellä) näyttävät pitävän edelleen pintansa. Ne ovat ainakin pääseet listalle. Ne eivät kuitenkaan ole rankkauksessa korkealla, lukuun ottamatta brittien lehteä, joka on jostain syystä pantu kakkosluokkaan. Akateemisemmat foorumit eivät pärjää yhtään paremmin. Tutkimuksen lippulaiva, Springerin Archival Science, puuttuu kokonaan. Sen sijaan listalla on Archives and Museum Informatics, joka ei enää ilmesty. Sekin on rankattu alas. Bibliografisissa tiedoissa Archival Science on sen seuraaja.

Lista ei vielä ole lopullinen, joten ehkä muutoksia tulee. Kovin vähissä näyttävät kuitenkin olevan ne omat foorumit, joihin voi edes harkita kirjoittavansa. Ykkösluokan lehtien käyttö ei liene jatkossakaan täysin pannassa, mutta henki on se, että riman pitää olla korkeammalla. Mutta, jos tämän mukaan mennään, niin brittiyleisö saa jatkossa <sarkasmi>kovasti kaipaamaansa</sarkasmi> tietoa suomalaisesta asiakirjahallinnasta.

Mainokset
Kategoriat:Julkaisut
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: