Etusivu > Ammattilaiset > Ryhdy bloggaamaan!

Ryhdy bloggaamaan!

Jokin aika sitten olin tilaisuudessa, jossa puhuttiin siitä, voitaisiinko sosiaalisessa mediassa käydä ammatillista keskustelua. Yksi keskustelijoista oli sitä mieltä, ettei se onnistu. Organisaatiot ovat herkkänahkaisia ja epäkohtien tuominen esille julkisesti on irtisanomisperuste.

Uudessa iQ:ssa sitä vastoin suositellaan bloggaamista, työnantajan ohjeiden puitteissa tietysti. Asiakirjahallinto tarvitsee näkyvyyttä. Hyllyjen väliin piiloutuminen ei ole mahdollista. Päin vastoin, tarvitaan hyviä esiintymis- ja viestintätaitoja. Siksi pitää mm. blogata, jakaa vinkkejä,kertoa hyvistä ja huonoista kokemuksista, kirjoittaa asioista, jotka tuntee.

Voisihan sitä myös kirjoittaa sisäistä blogia vain omalle organisaatiolle. Ehkä joku niin tekeekin?

Kategoriat:Ammattilaiset
  1. Osmo Palonen
    keskiviikko 8.2.2012 20:07

    Olen tässä ajatellut, että Liikkarin puheenjohtajalle kai kuuluisi ottaa osaa keskusteluun bloggaamalla, mutta palataan sitten kun olen takaisin täältä rapakon takaa.
    Olen kyllä samaa mieltä Pekan kanssa että sukulaismiehen suuhun pantua fraasia muotoillen näkyvyyttä ei maassa saa jos itse sit ei hanki. Organisaatiotkin saisivat olla liberaalimpia työntekijöidensä kannanottojen suhteen. Vai onko sittenkin kyse itsesensuurista ja työtoverien kritiikin pelosta?

  2. Humanisti hukassa
    sunnuntai 12.2.2012 13:37

    Osmo Palonen taisi osua oikeaan arvioidessaan, että syy voi olla itsesensuuri tai kollegojen kritiikin pelko. Alamme on sen verran pieni, että moni ei halua menettää potentiaalisia työmahdollisuuksiaan pienessä maassa laukomalla mielipiteitään julkisesti verkossa. Sen sijaan keskustelua toki käydään, mutta pienissä piireissä. Tiedon jakamisen kanavana ja ammattityön esille nostajana blogit ovat hyviä, ja mielelläni lukisin enemmänkin arjen sattumuksista ja kommelluksista arkistojen tietopalveluissa.

  1. No trackbacks yet.

Jätä kommentti