Etusivu > Asiakirjahallinto > Asiakirjahallinnon tavoite

Asiakirjahallinnon tavoite

Tässä blogissa on keskusteltu siitä (esim. Sanojen talossa), onko meillä Suomessa asiakirjahallintoa termin anglosaksisessa merkityksessä. Olen epäillyt, ettei ole. Kansallisarkiston esittelyvideossa asia sanotaan suoraan: ”asiakirjahallinnon tavoite on pysyvästi säilytettävien, yli 40-vuotta vanhojen asiakirjojen siirto arkistolaitokseen järjestettyinä ja luetteloituina.”

Mainokset
Kategoriat:Asiakirjahallinto
 1. Alan Mies
  torstai 27.9.2012 19:00

  Eli tarkoitus ei ole siis tukea organisaation omaa toimintaa? Johdolta on vähän vaikea saada tukea tuolla argumentilla. Minun on myös vaikea motivoida itseäni tekemään omaa päivittäistä työtäni. En nyt vain oikein osaa ajatella, että minun leipätyöni tavoite on arkistolaitoksen hyllyllä.

  Tämä siis tuli heti ensi istumalta mieleen.

 2. Magister
  perjantai 28.9.2012 6:43

  Omassa työpaikassani on kyseenlaistettu uusien johtajien myötä koko asiakirjahallinnan oikeutus. Asiakirjahallinnan olemassaolon oikeutus lunastettiin osoittamalla tietopalvelun tehokkuus eli se että meistä on oikeasti hyötyä.

 3. Olli Alm
  perjantai 28.9.2012 10:16

  Nyt on mennyt jollakin sekaisin Arkistolaitoksen tavoite ja asiakirjahallinnon tavoite. Mutta tuleepahan tuossa ainakin selväksi asiakirjahallintoa ohjaavan viranomaisen perimmäisin motiivi.

 4. Archivista
  perjantai 5.10.2012 6:50

  Tässä varmaan on perussyy sille, että Arkistolaitos näyttäytyy täällä ns. kentällä olevan täysin irrallaan siitä todellisuudesta, jonka kanssa asiantuntijat eri organisaatioissa painivat.

  Olin eilen Mikkelin AMK:n järjestämässä seminaarissa, joka oli sisällöltään jotenkin raikas (eikä vähiten siksi, että siellä ei KA:lla ollut puheenvuoroa ollenkaan). Oli mukava kuulla, että joku miettii asian- ja tiedonhallintaan liittyviä asioita käytännön ongelmien eikä pitkäaikaissäilytyksen näkökulmasta. Lisää tällaisia tilaisuuksia ainaisten vapa-foorumien sijaan!

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: