Etusivu > Julkaisut > Alan yleislehti

Alan yleislehti

Arkiv

Ruotsista tuli postia, uusi lehti ”Arkiv – en tidskrift om arkivets alla aspekter”. Alaotsikko miellyttää minua kovasti. Meillä Akti on arkistolaitoksen asiakaslehti, Faili painottuu liikearkistoihin. Miksi ei ole alan yleislehteä? Missä käsitellään julkishallinnon tiedonhallinnan kysymyksiä? Tämä ei näytä kiinnostavan sen enempää yhdistysten johtoa kuin niiden jäseniäkään.

Olen kannattanut tällä palstalla tuloksetta eri yhdistysten yhdistymistä. Yhteinen julkaisu voisi kuitenkin olla. Arkiv esimerkiksi on viiden yhdistyksen yhteislehti. Meilläkin pitäisi olla niin, että jokainen alan lukuisiin yhdistyksiin kuuluvista voisi valita jäsenmaksun yhteydessä, haluaako myös alan lehden vai ei. En tosin tiedä, miten lehtitilaus ja jäsenasiat on Ruotsissa yhdistetty.

Mainokset
Kategoriat:Julkaisut
 1. Olli Alm
  maanantai 29.9.2014 12:11

  Faili taitaa kuitenkin olla meidän alan de facto yleislehti. Uusimmassakin numerossa iso osa jutuista käsittelee julkishallintoa ja/tai jutut ovat koko alalle yleispäteviä, kuten DLM-foorumin kuulumisia tai uusia ISO-standardeja koskevat artikkelit.

 2. maanantai 29.9.2014 12:25

  Tuo on aivan totta. Myös alaotsikko ”asiakirjahallinnan ja arkistoinnin erikoislehti” ja julkaisutoimikunnan kokoonpano viittaavat tähän. Faili on kuitenkin Liikearkistoyhdistyksen lehti ja sen lukijakunta muodostuu yhdistyksen jäsenistä. Niissä on toki muitakin kuin liikearkistolaisia.

  Silti on minusta on epäselvää, 1) onko Faili yleislehti vai ei, 2) halutaanko sen Liikearkistoyhdistyksen piirissä olevan yleislehti ja 3) koetaanko sen yleisesti olevan yleislehti. Veikkaan, että esimerkiksi kuntasektorilla lehteä ei pidetä ”omana”, tuskin valtionhallinnossakaan.

  PS. En pidä lehden alaotsikkoa hyvänä, koska arkistointi on asiakirjahallintaa.

 3. Pentti Latva-Koivisto
  perjantai 10.10.2014 12:01

  Kannatettava idea, joka on ollut framilla jo varmaan 15 vuotta. Muistan hyvin tapauksen kun ex. Failin päätoimittajana esittelin ideaa yhteisestä lehdestä eri yhdistysten, julkishallinnon ja kuntasektorin edustajille. Kommentteja tuli monen tasoisia, yksi muistaakseni oli seuraava: ”en halua kotiini lehteä, joka käsittelee yritysten arkistointiasioita”, kun ehdotin, että Faili- lehden voi laittaa tulemaan vaikka kotiin jos sitä ei työpaikalle halua. Yksi vaikeasti ratkaistava asia oli ainakin silloin miten lehden kustannukset katetaan ja tämä kustannuskysymys saattaa vieläkin olla aika haastava.
  Tuloksena tästä oli, että ex. Mikrofilmiyhdistys tilasi lehden omille jäsenilleen.
  Kunta ja julkinen sektori eivät lähteneet mukaan.
  Toivon, että joku/jotkut aktiivi/aktiivit saa ajettua yhdistykset yhteen ja perustettu uuden lehden, joka ei ole minkään lehden jatkoa, sillä varmaankin aikoinaan oli väärä lähtökohta tarjota Failia muille yhdistyksille ja julkissektorille vaan olisi pitänyt kehittämään uutta yhteistä lehteä, mutta ne kustannukset….

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: