Etusivu > Tutkimus > Kulta-aika

Kulta-aika

Suomalainen asiakirjahallinnan tutkimus voi tällä hetkellä paremmin kuin koskaan, jos katsotaan resursseja. Tampereen yliopistossa on yhtä aikaa kaksi julkaisevaa opettajaa ja vieläpä yksi jatko-opiskelija! Se on Suomen ennätys, jos unohdetaan arkistohistorialliset projektit. Ikävä kyllä, tämäkään ei riitä kriittiseen massaan. Ihanteellisesti suurempi joukko aktiivisia tutkijoita ruokkisi toisiaan ideoillaan. Lisäksi tämä suhteellinen kukoistus jää lyhytaikaiseksi. Vuoden vaiheessa palataan normaaliin.

Kaikki tutkimusalueet ovat nykyisin vaikeuksien partaalla. Isot ovat vaarassa, koska ne ovat suuria: niillä on, mistä leikata. Pienet alueet ovat vaarassa, koska ne ovat pieniä: niiltä voi helposti ottaa. Tässä välissä lienee optimikoko, jonka suuruus ei ole minulle selvinnyt.

Vahvuusalueiden, profilointien ja kansainvälisen tutkimusvaikuttavuuden ristiaallokossa arkistotieteen kaltainen ala on herkästi vaikeuksissa. Vaikea on nauramatta kuvitella tilannetta, jossa arkistotiede olisi Suomen menestystekijä, nostettu esiin Tampereen yliopiston strategiassa tai edes tulevan viestintätieteiden tiedekunnan vahvuusalue – sen henkilökunnasta 99,3 % kun tekee jotain aivan muuta. Tietenkin jotain alueesta voidaan leipoa sisään suurempiin yhteisiin visioihin, mutta jos samalla ei tunnisteta alueen erityispiirteitä, hyöty siitä lienee vähäinen. Kuitenkin tälläkin alueella on kansallista merkitystä ja sillä tarvitaan koulutettuja ihmisiä.

Kategoriat:Tutkimus
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: